DAVID MARCIN V BRUSELI

David Marcin sa v Bruseli zúčastní na medzinárodnom podujatí BD Comic Strip Festival, ktoré v dňoch 8. - 10. septembra 2023 organizuje Región Brusel – Hlavné mesto.

Predstaví sa na ňom so svojím novým komiksom Dozvedela som sa, že žiješ. Zároveň odprezentuje aj svoje staršie práce a nadviaže spoluprácu so zahraničnými partnermi.

V rámci svojho pobytu bude hosťom diskusie o komikse zo Slovenska so Zuzanou Droppovou. Táto diskusia je výsledkom spolupráce Slovenského literárneho centra so Slovenským domom v Bruseli a Slovenským book clubom v Belgicku.

Podujatie sa uskutoční v reprezentačných priestoroch generálneho konzulátu SR na Avenue Molière 195, Brusel 7. septembra 2023 o 18:30 hod.

Zuzana Droppová je slovenská výtvarníčka, ilustrátorka a autorka fantastiky žijúca v Bruseli. Pod svoje výtvarné diela sa podpisuje umeleckým menom LaKiRi. Dávid Marcin je ilustrátor a autor komiksov pre deti, mládež i dospelých (Všetky tie svety; Dozvedela som sa, že žiješ). Je spoluzakladateľom občianskeho združenia KURZY pomimo, ktoré je zamerané na rozvoj komiksu na Slovensku.

Súčasťou pobytu Davida Marcina bude 9.9.2023 aj workshop pre deti základnej školy pod názvom  Ako si urobiť vlastný komiks?

SLC si veľmi cení spoluprácu Generálnym konzulátom SR v Belgicku, ktorá k tomuto podujatiu viedla a veríme, že je to začiatok plodnej kultúrnej výmeny.