Vraj sa e-knihy nevedia rozbehnúť? Omyl! Čitatelia tlačia na vydavateľov, aby vydávali e-verzie kníh v tom istom čase alebo aspoň niekoľko týždňov po vydaní papierovej knihy.

Ešte pred časom sa vydavatelia obávali, že spoločné vydanie knihy v papierovej a elektronickej verzii bude riskantné. Mali strach z „kanibalizácie“ tlačených kníh, pričom práve tie ich živia. Ukazuje sa, že k tomu nedochádza. Je prirodzené, že zvolili istotu: do e-formy prevádzali overené hity spred pár rokov, tzv. longsellery. Pri knihe, ktorá sa predáva dlhšie obdobie, je menšie riziko, že zlyhá v inej forme. Avšak náklady sú oveľa vyššie – treba dodatočné povolenie, doplnenie licenčnej zmluvy, tlačiarenské dáta už málokto otvorí a konverzia do želaného formátu sa predražuje. V súčasnosti vychádza čoraz viac noviniek aj v e-verzii, niektoré hity dokonca o pár dní či týždňov skôr. Wooky s vyše 10 000 e-knihami ponúkol bestsellery J. Nesbøho, S. Kinga, A. Dahla, H. Fieldingovej či A. Potterovej. Všetky v deň, keď vychádzali ich papierové verzie.

Čitatelia e-kníh to kvitujú. Hoci ich cena nie je znížená natoľko, ako u starších titulov, pravidelne sa dostávajú na najvyššie priečky predajnosti/sťahovateľnosti. Dokazuje to, že stále existujú knihy, ktoré chceme mať doma, ale i také, ktoré raz prečítame a už sa k nim pravdepodobne nevrátime.