Jana Karšaiová na literárnom festivale v Gavoi

Sardínia privíta účastníkov 18. ročníka literárneho festivalu „Ostrov príbehov/L´ Isola delle Storie“

V dňoch 4. – 7. 7. 2024 sa bude po dvojročnej prestávke konať obľúbený literárny festival „Ostrov príbehov/L´Isola delle Storie“, ktorý hostí v sardínskom vnútrozemí mestečko Gavoi.

Festival je priestorom komunikácie bez hraníc, kde hostia, spisovatelia, novinári, umelci a hudobníci z celého sveta s vášňou rozprávajú svoje príbehy.

V minulých ročníkoch sa na ňom prezentovali svojimi knihami preloženými do taliančiny viacerí slovenskí spisovatelia (Ivan Štrpka, Jana Beňová, Pavol RankovSvetlana Žuchová). Slovensko bude v tomto roku reprezentovať Jana Karšaiová, slovenská autorka žijúca v Taliansku, ktorá si zvolila za svoj literárny jazyk taliančinu a v roku 2022 získala za románový debut – knihu Zamatový rozvod (Divorzio di velluto, Feltrinelli 2022) nomináciu na prestížnu cenu Premio Strega.

Účasť autorky je zabezpečená v spolupráci so Slovenským inštitútom v Ríme a Slovenským literárnym centrom.

Súčasťou festivalu bude aj KONCERT PRE EURÓPU. Ktorý sa uskutoční 4. júla. Ide o vystúpenie jazzových hudobníkov členských krajín rímskeho klastra EUNIC pod vedením slovenského jazzového saxofonistu Nikolaja NIKITINA.

Podujatie Slovenského inštitútu v Ríme, Českého centra v Ríme, Poľského inštitútu v Ríme a Rakúskeho kultúrneho fóra v Ríme v spolupráci s Veľvyslanectvom Ukrajiny v Taliansku a festivalovým výborom „Ostrov príbehov“ v Gavoi.

Viac info: https://www.isoladellestorie.it/