Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi

V krásnom zámockom parku v Seredi sa uskutočnil ďalší ročník komunitno-kultúrneho festivalu Vata fest, ktorý aj napriek dusnej sobote prilákal množstvo rodičov s malými deťmi.

V jednotlivých stanoch predstavili svoje talenty tanečníci, hudobníci a výtvarníci, a nechýbal ani program pre deti vo forme hier, predčítavania kníh či kreatívnych workshopov.

Jedného z nich sme sa zúčastnili i my spolu s ilustrátorkou Petrou Lukovicsovou, ktorá už roky prispieva svojimi krásnymi ilustráciami do časopisu Slniečko. Navyše je aj ilustrátorkou detskej knihy Michala Hvoreckého – Lebopreto, ktorá sa stala Najkrajšou detskou knihou Slovenska za rok 2022.

Na kreatívnom workshope, ktorý bol spojený práve s knihou Lebopreto, si deti mohli vymaľovať obrázky z tejto knihy i vystrihnúť ušká malej Almy, hlavnej postavy. Mali tak možnosť vytvoriť si vlastnú ilustrovanú knihu.

Po workshope nasledovala pauza a po pauze pokračovalo čítanie Alexandry Jurišovej, redaktorky a editorky Slovenského literárneho centra. Deti s radosťou počúvali a zapájali sa do čítania príbehu troch protagonistov knihy Lebopreto – Martina, Edity a malej Almy. Rovnako ako o workshop, aj o čítanie z knihy bol skutočne veľký záujem, čo nás veľmi teší a určite budeme veľmi radi, ak bude takýchto či podobných akcií viac.

  • Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi - 0
  • Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi - 1
  • Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi - 2
  • Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi - 3
  • Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi - 4
  • Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi - 5
  • Lebopreto a Slniečko na festivale Vata fest v Seredi - 6