London book fair 2019

Prestížny medzinárodný knižný veľtrh v Londýne tento rok v čase od 12. do 14. marca oslávil   už 48. ročník.

London Book Fair 2019

Prestížny medzinárodný knižný veľtrh v Londýne tento rok v čase od 12. do 14. marca oslávil   už 48. ročník. Londýnsky medzinárodný knižný veľtrh s účasťou vystavovateľov z viac ako 60 krajín sveta s počtom vystavovateľov viac ako 1000,  je  jedným z najvýznamnejších a najnavštevovanejších kontraktačných knižných veľtrhov prevažne anglofónneho sveta. Veľtrh je určený výhradne pre profesionálnych návštevníkov.

Aj tohtoročný veľtrh, sa konal vo výstavnej hale Olympia Kensington. Anglická strana pripravila pavilón MARKET FOCUS s čestným hosťom Indonéziou v duchu sloganu “17,000 Islands of Imagination”.

Pre návštevníkov boli pripravené početné odborné semináre a podujatia o autorských právach, ktoré sa konali súbežne z knižným veľtrhom.

V slovenskom národnom stánku s číslom 5 C 140, bolo v tomto roku na rozlohe 22 m2 , vystavených  vyše 300 titulov z produkcie 29 slovenských vydavateľstiev.

Konštrukciu stánku aj tento rok realizovala firma Pragoexpo v elegantnom designe so zázemím, o čom sa veľmi pochvalne vyjadrovali zúčastnení vydavatelia, tlačiari a návštevníci expozície ako aj samotný veľvyslanec Slovenskej republiky Ľubomír Rehák, ktorý stánok osobne navštívil spolu s diplomatom Michalom Horvátom a vyjadril svoju veľkú podporu našej účasti na tomto významom knižnom podujatí.

Stánok bol vítaným zázemím pre početných zástupcov slovenských vydavateľstiev, prekladateľov a odborných návštevníkov veľtrhu. Realizovali sme mnohé rokovania so zástupcami britských vydavateľstiev za účelom realizovania možných prekladov pôvodných slovenských knižných diel do anglického jazyka, ako aj s riaditeľmi medzinárodných knižných veľtrhov a zástupcami LBF.

Prítomnosť na londýnskom veľtrhu je považovaná za jednu z kľúčových v rámci organizovania účasti Slovenska na medzinárodných knižných veľtrhoch, o čom svedčí a v tomto roku rekordná účasť slovenských vydavateľov a tlačiarní. Ide o veľtrh, určený výlučne odborným návštevníkom z oblasti knižného trhu a kultúry.

 

  • London book fair 2019 - 0
  • London book fair 2019 - 1