S blížiacimi sa Vianocami dostávam čoraz častejšie otázky o čítačkách e-kníh. Oplatia sa? Akú si mám kúpiť? A je vôbec dostatok e-kníh?

Odporúčam čítačku, ktorá je ľahká, na jedno nabitie vydrží niekoľko týždňov, zmestia sa do nej tisíce e-kníh a jej rozmery oceníte najmä pri cestovaní. V poslednom období klesli aj ceny. Napríklad Kindle alebo PocketBook kúpite za 120 €, pričom z Rajknih.sk alebo iBux.sk si môžete do týchto čítačiek poslať vyše 8 000 e-kníh. Celkovo na platforme Wooky (fungujú na nej spomínané e-shopy) nájdete vyše 11 000 e-kníh, 800 audiokníh a stovku periodík. To je odpoveď na otázku, či bude čo čítať.

Čítačky sa oplatia aj z ďalších dôvodov, ako je čitateľský komfort či rýchlosť. Mnohé bestsellery vychádzajú súčasne s papierovou knihou, ako to bolo pri knihách J. Nesbøho, D. Browna, P. Coelha a i. Nie je nič ľahšie, ako si v deň vydania stiahnuť do čítačky knihu za minútku pohodlne z domu a zahryznúť sa do nového príbehu. Investícia do čítačky sa rýchlo vracia aj vďaka cenám e-kníh, ktoré sú minimálne o 30% lacnejšie, a ak sledujete špeciálne akcie, prídete si na svoje. Hity týždňa za 2,90 €, extra balíčky so zľavou až 70% ap.

Nebojte sa siahnuť po e-knihách. Môžete si prečítať pár kapitol zdarma, darovať e-knihu priateľovi alebo platiť cez mobil.