Osmijanko - kamarát detí sa vracia!

Osmijanko – kamarát detí sa vracia!

Vlani v októbri vyhlásila nezisková organizácia Osmijanko celoslovenskú čitateľskú súťaž pre deti nižších tried ZŠ – Čítame s Osmijankom – pridaj sa aj ty! Cieľom súťaže je vypestovať u detí čitateľské návyky, prebúdzať v nich pekný vzťah ku knihám, k umeniu a materinskému jazyku. Do prvého ročníka sa prihlásilo okolo desaťtisíc čitateľov z takmer stovky slovenských miest. Päť mesiacov to v mnohých školách a knižniciach vrelo ako v úli. Žiaci zháňali knihy, čítali nahlas aj potichu, maľovali a vymýšľali nádherné výtvarné dielka na oslavu rozprávkových hrdinov.

Hlavní organizátori súťaže – nezisková organizácia Osmijanko a Vydavateľstvo Buvik – pripravili 1. júna v spolupráci s Mestskou knižnicou v Piešťanoch zábavné dopoludnie spojené s vyhodnotením 1. ročníka celoslovenskej čitateľskej súťaže.

Na Deň detí vyžrebovali v piešťanskej knižnici šťastných výhercov. Pre 140 pozvaných súťažiacich čitateľov pripravili študenti Vysokej školy múzických umení veselé putovanie za rozprávkovými hrdinami. Prvá stavebná sporiteľňa, ktorá súťaž podporovala, priniesla deťom darčeky a poskytla im pohostenie. Knihy do súťaže venovali viaceré vydavateľstvá, Slovenský rozhlas pripravuje na Mikuláša reláciu z rozprávok malých autorov. Všetkým, ktorí súťaž podporili, Osmijanko posiela poďakovanie za pomoc a kamarátstvo a Osmidunčo pripája priateľské: Haf!