"Piata loď" v Ottawe

V Ottawe začala Slovenská kultúrna jeseň v Kanade diskusiou s Janet Livingstone, prekladateľkou románu „Piata loď“ slovenskej autorky Moniky Kompaníkovej

 

Literárny večer pod hlavičkou EU Book Club usporiadalo 11. októbra 2023 Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Ottawe v spolupráci s Ottawa Public Library a The Network of European Union National Institutes for Culture (EUNIC) v rámci cyklu Slovenská kultúrna jeseň v Kanade.

Počas diskusie sa Janet Livingstone, americká prekladateľka s výbornou znalosťou slovenčiny, podelila o svoje skúsenosti zo života na Slovensku, kde strávila 16 rokov, ako aj zo svojej práce na preklade tejto knihy. Účastníci mali možnosť vypočuť si úryvky z anglického prekladu, aj zo slovenského originálu knihy a zapojiť sa do živej diskusie o knihe samotnej, ako aj o náročnej tvorivej práci prekladateľov.

Román „Piata loď“ Moniky Kompaníkovej je široko oceňovaný pre svoj dojemný príbeh a jedinečný rozprávačský štýl. Livingstonovej preklad priblížil toto pozoruhodné dielo širšiemu publiku v Kanade. Reportáž z podujatia a rozhovor s Janet Livingstone bude uverejnený vo vysielaní televíznej krajanskej relácie Slovak Spectrum.