Podpora literárnych podujatí pokračuje aj v tomto roku

Slovenské literárne centrum v minulom roku úspešne spustilo program, v ktorom finančne podporilo takmer 30 jedinečných projektov zameraných na súčasnú slovenskú literatúru. Ak máte v pláne organizovať akciu, na ktorej sa zúčastní slovenský autor či autorka, pripraviť podujatie, na ktoré budete potrebovať skúseného literárneho porotcu či uviesť novú knihu slovenského spisovateľa alebo spisovateľky, sme tu pre vás aj v roku 2024.

Ako sa zapojiť a aké kritériá treba splniť, zistíte tu.
V rámci podpory literárnych podujatí sa môžete uchádzať o finančnú ale aj nefinančnú podporu. Ako súčasť tej nefinančnej vám ponúkame napríklad marketingovú spoluprácu prostredníctvom našej webovej stránky a sociálnych sietí, no i zabezpečenie moderátorov a porotcov, vecné dary alebo pomoc s dramaturgiou literárnych podujatí.

Pri výbere budú uprednostnené podujatia, ktoré sa budú venovať nasledujúcim témam: vydávanie kníh (poézie a beletrie) s pozvanými hosťami spomedzi autorov, vydavateľov, editorov, redaktorov; uvedenie nových kníh slovenských spisovateľov a spisovateliek; podujatia zamerané na propagáciu slovenskej literatúry; odborné podujatia a konferencie zamerané na slovenskú literatúru; podujatia s účasťou zahraničných prekladateľov a slovakistov a pod.

Slovenské literárne centrum okrem témy prihliada na tradíciu podujatia, kvalitu dramaturgie, počet zúčastnených na minulých ročníkoch, geografický záber podujatia, dostupnosť podujatia prostredníctvom online kanálov a iné formy podpory, ktoré organizátori na podujatie získali.

V roku 2024 budú otvorené tri kolá do ktorých sa bude možné prihlásiť, o ich presných dátumoch budeme včas informovať.

V aktuálnom prvom kole môžete prihlasovať podujatia na obdobie február až máj 2024 tu: https://bit.ly/PodporaLiterarnychPodujati

Prihlasovanie je možné do 31.1.2024 a vyhodnotenie je do 9.2.2024.

Ak máte o podpore podujatí otázky, na ktoré ste nenašli odpovede v článku či vo formulári, neváhajte sa obrátiť na projektovú manažérku Luciu Kvasňovskú: lucia.kvasnovska@litcentrum.sk