Rakúsky autor Mario Schlembach sa predstaví v Bratislave

Spisovateľ Mario Schlembach, ktorý vlani na jeseň strávil 19 dní vo Vysokých Tatrách na tvorivom rezidenčnom pobyte organizovanom Slovenským literárnym centrom a Literárnym domom v Dolnom Rakúsku, navštívi v stredu 22. mája Bratislavu a v Rakúskom kultúrnom fóre a prečíta ukážky zo svojej poviedky Wander & Maria, ktorú napísal práve na Slovensku.

Literárno-hudobný podvečer s názvom Mario Schlembach: Písať o živote sa začne o 17.00 v Rakúskom kultúrnom fóre (Hodžovo nám. 1/A). Podujatie bude prebiehať v nemeckom a slovenskom jazyku, vstup je voľný. Hudobnými hosťami sú Snežana Jović-Werner (akordeón) a Miro Lago (klarinet).

O poviedke Wander & Maria: V roku 1944 sa devätnásťročný Wander zoznámi s o dvanásť rokov staršou sochárkou a odbojárkou Mariou. Tá má pomôcť talianskemu väzňovi na nútených prácach dostať sa späť do vlasti. Maria ukryje Wandera vo svojom ateliéri a učí mladého muža spoznávať umenie a lásku. Keď na Viedeň začnú padať bomby a narastá nebezpečenstvo odhalenia, musia obaja utiecť. Prežije láska Wandera a Marie vojnu?

Vychádzajúc zo životopisov umelcov Wandera Bertoniho a Marie Biljan-Bilger rozpráva Mario Schlembach prostredníctvom dynamických umeleckých opisov o rodiacej sa láske, prebúdzaní umenia a odboji v čase vojny.

Viac informácií: https://rakuskekulturneforum.sk/podujatie/literarne-citanie-s-hudbou/

Rakúsky autor Mario Schlembach sa predstaví v Bratislave