Siedmy ročník Ceny René v Topoľčanoch s Annou Gruskovou a Dušom Martinčokom

Prvé tri diskusie prebehli s bratislavskými školami: Gymnáziom Jura Hronca, Strednou umeleckou školou scénického výtvarníctva a 1. súkromným gymnáziom v Bratislave. Štvrtá diskusia sa uskutočnila v Topoľčanoch.

Siedmy ročník Ceny René pokračuje, 21. septembra sme vyrazili na Gymnázium Topoľčany. Diskusia tentoraz prebehla s československou filmovou, divadelnou a rozhlasovou autorkou a režisérkou Annou GruskovouDušom Martinčokom, vyštudovaným právnikom, ktorý sa niekoľko rokov venuje právnemu prekladu na Súdnom dvore EÚ v Luxemburgu.

Spolu s Alexandrou Jurišovou, moderátorkou a koordinátorkou Ceny René, otvorili témy týkajúce sa demokracie, ľudských práv, kritiky v literatúre, a tiež čítania v cudzích jazykoch. Študenti a študentky dostali i odporúčanie ísť na štipendijný literárny pobyt, ktorý veľmi posunul aj autorku Annu Gruskovú. A to nielen s jej knihou Tichý pobyt na ulici Gwerkovej-Göllnerovej, ktorá je nominovaná na Cenu René. Oplatí sa!

Autor Dušo Martinčok súhlasil a prezradil, že sa tiež chystá opäť na „samotku“ na chorvátsky ostrov Krk, kde vznikla i jeho kniha, taktiež nominovaná na Cenu René – Niekto sa nájde. Tam vraj skúsi napísať druhú.

Ďakujeme a tešíme sa na ďalšie diskusie!

Fotografie a momentky z besedy nájdete v galérii nižšie.

  • Siedmy ročník Ceny René v Topoľčanoch s Annou Gruskovou a Dušom Martinčokom - 0
  • Siedmy ročník Ceny René v Topoľčanoch s Annou Gruskovou a Dušom Martinčokom - 1
  • Siedmy ročník Ceny René v Topoľčanoch s Annou Gruskovou a Dušom Martinčokom - 2
  • Siedmy ročník Ceny René v Topoľčanoch s Annou Gruskovou a Dušom Martinčokom - 3