Slovenskí umelci získali hlavnú cenu na Bologna Ragazzi Award 2024

Ocenenie Bologna Ragazzi Award 2024: Non Fiction ide do Českej republiky

Kniha Myko, českého vydavateľstva Baobab, ktorej autorom textov je Jiří Dvořák, ilustrovala ju slovenská ilustrátorka Daniela Olejníková a za dizajnom stojí slovenský grafický dizajnér Pavol Bálik, vyhrala v kategórií Non fiction ocenenie Bologna Ragazzi Award 2024. Táto prestížna medzinárodná prehliadka najlepších a najinovatívnejších ilustrovaných kníh na svete, každoročne udeľuje ocenenia vo viacerých kategóriách.

České vydavateľstvo Baobab opäť „zahviezdilo“, tentokrát s pôsobivou knižkou, ktorá je láskavým spravodajcom zo sveta húb.

Autorka ilustrácií - Daniela Olejníková, jedna z najvýraznejších osobností súčasnej slovenskej knižnej ilustrácie, je nositeľkou viacerých ocenení a v súčasnosti sa venuje najmä digitálnej ilustrácii, no rada ju strieda inými technikami (linoryt, akvarel, akryl).

Pavol Bálik, držiteľ mnohých ocenení za knižný dizajn, je autorom a spoluautorom publikácií z oblasti typografie a tvorby písma. Rovnako je aj organizátor, spoluorganizátor a realizátor výstav z oblasti tvorby písma a typografie doma i v zahraničí.

Blahoželáme!

 

Viac info: https://www.bolognachildrensbookfair.com/en/awards/bolognaragazzi-awards/bolognaragazzi-awards-all-the-2024-winners/10903.html