Ústredná knižnica SAV opäť otvorená

Po polroku rekonštrukčných prác obnovila Ústredná knižnica SAV  svoju činnosť v priestoroch na Klemensovej ul. č. 19 (814 67 Bratislava, tel.: 02/ 5292 1733). V pondelok 20. marca knižnica opäť sprístupnila pre odbornú i širokú verejnosť svoje knižničné fondy a služby nielen v novo zrekonštruovaných priestoroch, ale aj s novým automatizovaným systémom VIRTUA a v rozšírenom otváracom čase. V pracovných dňoch od 8.00-19.00 môžu čitatelia využívať univerzálny fond knižnice s vyše 500 tisíc kn. j. (vrátane fondov depozitných knižníc – Svetová banka - od r. 1994, UNRISD - od r. 1999, Medzinárodný menový fond - od r. 2001) a viac ako 600 titulov periodík, z toho vyše 250 zahraničných.

     V zrekonštruovaných priestoroch nájdu návštevníci nielen výpožičné služby (vrátane rezervácií vyžiadaných publikácií), medziknižničné výpožičné služby (MVS, MMVS), rešeršné i konzultačné služby, ale aj univerzálnu študovňu s bohatou zbierkou zahraničných slovníkov, encyklopédií i príručiek a internetovú študovňu s prístupom do zahraničných e-zdrojov.

     Oddelenie periodík (viazané ročníky a bežný ročník) ešte zostáva dočasne v areáli SAV na Patrónke a poskytuje svoje služby v čase od 8.00 do 16.00. Podrobnejšie informácie o službách knižnice a katalógoch dostupných na inernete, ako aj ďalších oddeleniach a činnosti ÚK SAV možno nájsť na domovskej stránke knižnice: www.uk.sav.sk