Vyhlasujeme poslednú tohtoročnú výzvu pre podporu literárnych podujatí

Pripravujete podujatie zamerané na súčasnú slovenskú literatúru? Čítajte pozorne ďalej.

Slovenské literárne centrum opäť ponúka možnosť uchádzať sa o finančnú, ale aj nefinančnú podporu podujatí zameraných na súčasnú slovenskú literatúru, ktoré sa budú konať v mesiacoch október až december 2024.

Účelom poskytnutia finančných prostriedkov zo SLC je podpora literárnych podujatí zameraných na súčasnú slovenskú literatúru, resp. literatúru písanú po slovensky, autorské čítania, krsty kníh, pomoc pri zabezpečení moderátorstva na literárne podujatia konané na území Slovenskej republiky či porotcov do literárnych súťaží. Je možné požiadať o finančnú, ale aj nefinančnú podporu. V rámci nefinančnej podpory ide napríklad o marketingovú spoluprácu prostredníctvom našej webovej stránky, kalendára podujatí a sociálnych sietí, no aj o vecné dary alebo pomoc s dramaturgiou literárnych podujatí. Osobitná pozornosť sa venuje podpore podujatí zameraných na rozvoj mladých talentov literárnej tvorby a literárnej kritiky. O podporu môže požiadať iba právnická osoba so sídlom na Slovensku, resp. osoba s prideleným IČO a DIČ. Podrobné podmienky, ktoré má žiadateľ splniť nájdete tu.

Slovenské literárne centrum okrem témy prihliada na tradíciu podujatia, kvalitu dramaturgie, počet zúčastnených na minulých ročníkoch, geografický záber podujatia, dostupnosť podujatia prostredníctvom online kanálov a iné formy podpory, ktoré organizátori na podujatie získali.

Prihlásiť sa môžete cez tento formulár: https://bit.ly/PodporaLiterarnychPodujati

Prihlásiť podujatie je možné do polnoci 1.9., vyhodnotenie bude prihláseným komunikované najneskôr 8.9.2024

Ak máte o podpore podujatí otázky, na ktoré ste nenašli odpovede v článku či vo formulári, neváhajte sa obrátiť na projektovú manažérku Luciu Kvasňovskú: lucia.kvasnovska@litcentrum.sk