Začína sa Týždeň slovenských knižníc

Prebiehajúci ročník vyzdvihuje predovšetkým ekologické témy a svedomitý prístup knižníc k životnému prostrediu.

Slovenská asociácia knižníc a Spolok slovenských knihovníkov a knižníc vyhlásili pre rok 2022 23. ročník celoslovenského podujatia Týždeň slovenských knižníc. Uskutoční sa v dňoch 28.2. – 6. 3. 2022 pod spoločným mottom KNIŽNICE PRE VŠETKÝCH. Týždeň slovenských knižníc tradične nemení svoj základný cieľ: Pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v pondelok 28. februára 2022 o 13:00 na webovej aj FB stránke Slovenskej asociácie knižníc. Otvorenie bude spojené aj s tradičným odovzdaním výročnej ceny Slovenskej asociácie knižníc SAKAČIK 2021, niektorej z členských knižníc za jej aktívnu činnosť, resp. za prípravu významného podujatia alebo uskutočnenia významného činu.

Týždeň slovenských knižníc 2022 bude reagovať na naliehanie súčasnej doby a potreby ochrany životného prostredia. Témou budú aj EKO knižnice: organizátori chcú poukázať na to, že knižnice môžu byť miestom priateľským k ľuďom, ale aj k životnému prostrediu.

Na čitateľov čakajú rôznorodé aktivity knižníc, autorské čítania, diskusie, workshopy s ekologickým posolstvom, výstavy, či akcie ako bezplatná registrácia alebo odpustenie upomienok. Niektoré stretnutia s knihami a ich autormi sa budú konať naživo, iné budú knižnice realizovať online na sociálnych sieťach či YouTube. Odporúčame vám preto sledovať jednotlivé knižnice a ich aktivity.

 

  • Začína sa Týždeň slovenských knižníc - 0