17.08.2020 18:00
Zichyho palác v Bratislave
Podujatie

Farkaš číta Pankovčína

Premiéra seriálu audiopoviedok Marakéš (Šicke me naše) od Václava Pankovčína.
Číta: Boris Farkaš.
Hudobní hostia: Zuzana Homolová a Miloš Železňák.

Václav Pankovčín sa narodil 21. mája 1968 v Humennom na východnom Slovensku. Po absolvovaní strednej školy študoval v rokoch 1986 – 1990 žurnalistiku na Filozofickej fakulte UK v Bratislave. Bol redaktorom denníkov Smena, SME a Pravda a súčasne pôsobil ako pedagóg na Katedre žurnalistiky Filozofickej fakulty UK. Zomrel mladý, tridsaťročný 18. januára 1999 v Bratislave.

Prvý zväzok súborného diela predčasne zosnulého talentovaného autora Václava Pankovčína obsahuje poviedky zo začiatku 90. rokov, ktoré mu vyšli v prvých dvoch knihách „Asi som neprišiel len tak“ a „Marakéš“. Sú doplnené o nové, doposiaľ nepublikované texty z pozostalosti. Knihu ilustroval Fero Guldan.

_________
Pravidelné podujatia "Literárny klub u Zichyho" organizuje OZ literarnyklub.sk v spolupráci so Staré Mesto - srdce Bratislavy v rámci projektu literarnyklub.sk.
Podujatie finančne podporili hlavný partner Fond na podporu umenia a partneri Bratislavský samosprávny kraj, Nadácia mesta Bratislava, LITA, autorská spoločnosť a Rakúsky kultúrny fond.