26.11.2023 15:00
Podujatie
Prugerka - komunitné centrum

Čakanie na sneh: Uvedenie knihy + divadlo + workshop

Pozývame Vás na uvedenie druhého vydania obľúbenej detskej vianočnej knihy Čakanie na sneh od spisovateľa Petra Gärtnera a ilustrátorky Marty Matus. Pri tejto príležitosti si jej autori pre Vás prichystali divadelné predstavenie na motívy knihy a vianočný workshop, na ktorom si budete môcť vyrobiť vystrihované snehové vločky, papierové vianočné hviezdy či retro salónky. Podujatie zakončíme spolu s autormi autogramiádou a úplne na záver sa spoločne pokúsime privolať sneh!
 
O knihe:
Hlavným hrdinom príbehu je malý chlapec, ktorý netrpezlivo čaká na prvé poriadne sneženie. Spolu s ním zažijete všetky detské tradície a rituály začiatku zimy a predvianočného obdobia v prostredí sídliska na okraji malého mesta. V lyrickom rozprávaní spoznáte jeho kamarátov, ich detský svet plný drobných radostí, a možno zažijete aj jeden malý vianočný zázrak.
 
O autoroch:
Peter Gärtner píše pre deti aj pre dospelých a účinkuje vo svojom bábkovom divadle Morgonrock. Medzi jeho najznámejšie diela patrí rozprávková trilógia Kolofón, či Krpci z tretieho vchodu a Čakanie na sneh. Pre dospelých napísal knihy Veľký román, Depešáci a komiksové dielo o Lasicovi a Satinskom Radostná správa a Deň radosti.
 
Marta Matus patrí k najmladšej generácii oceňovaných slovenských ilstrátorier. Na svojom konte má už množstvo detských ilustrovaných kníh pre vydavateľstvá E.J. Publishing, Albatros, Slovart, Nota Bene či B4U Publishing, ktoré vyšli na Slovensku aj v zahraničí (Etiketa, Grip, had ktorý chcel mať nohy, To sme my, Lebo medveď, Čakanie na sneh, Krpci z tretieho vchodu).