12.05.2005
Trvanie do: 15.10.2005
Čadca
Podujatie

Literárna súťaž Jašíkove Kysuce

Celoslovenská Literárna súťaž Jašíkove Kysuce je autorská súťaž mladých prozaikov, ktorí ešte knižne nepublikovali. Horná veková hranica pre účastníkov súťaž je 35 rokov.

Texty poviedok v slovenskom jazyku (nemali by presiahnuť 15 rukopisných strán) musia byť označené menom autora, dátumom narodenia a kontaktými údajmi. (Organizátori uvítajú stručný životopis, prípadne aj autocharakteristiku a fotografiu.)

Súťažné príspevky zasielajte elektronickou poštou na e-mail:

jasikove.kysuce@post.sk. V prípade, že nemôžete komunikovať cez internet, môžete práce zaslať na adresu: Kysucká knižnica v Čadci, ul. 17. novembra 1258, 022 01 Čadca, so značkou "Jašíkove Kysuce".

Uzávierka prijímania súťažných prác: 15. októbra 2005.

Súťažné príspevky postupne uverejňujú na www.webpark.sk/jasikovekysuce, takže okrem odbornej poroty môže posúdiť ich kvalitu každý čitateľ.

Hlavná cenu cenu 4 000 korún udeľuje Kysucká knižnica, Cenu J. Hnitku 2 500 korúnza prózu o Kysuciach udeľuje Kysucká kultúrna nadácia. Tri prémie po 2 500 korún udeľuje Literárny fond.

Hlavným organizátorom súťaže je Spolok slovenských spisovateľov, regionálnym spoluorganizátorom je Kysucká knižnica v Čadci. Vyhodnotenie súťaže so sprievodnými akciami sa koná na jeseň 2005 v Čadci.