Bologna Children´s Book Fair

Medzinárodný veľtrh kníh pre deti a mládež v Bologni, kde LIC už tradične pripravuje národnú expozíciu SR, sa v tomto roku koná v čase od 23. do 26. marca. Slovenská republika sa prezentuje v hale 29,  v stánku D 25. Čestným hosťom 46. ročníka veľtrhu je Kórea.

Slovenský národný stánok sa predstaví v novom vizuálnom riešení, ktoré je už prípravou na čestné hosťovanie Slovenska v roku 2010 na tomto významnom knižnom podujatí. V slovenskom národnom stánku s rozlohou 32 m2 bude vystavených  vyše 200 titulov z produkcie 26 slovenských vydavateľstiev.

Literárne informačné centrum pripravuje sprievodné akcie, na ktorých vystúpia poprední slovenskí autori a ilustrátori.

  • V pondelok 23. marca sa predstaví autorka Jana Bodnárová na pôde Univerzity vo Forli.
  • V utorok 24. marca sa bude konať tlačová konferencia s predstaviteľmi talianských médií s následným koktailom a koktailom na národnom stánku, tradičným stretnutím so zástupcami odbornej aj laickej verejnosti.
  • Podujatia 25. marca sa budú konať v známej Sala Borsa, kde vystúpi Ľuboslav Paľo spolu s populárnym tvorcom kirigami Karolom Krčmárom. V tento deň privíta bolonská vlaková stanica Janu Bodnárovú a opäť Karola Krčmára, ktorí sa tu budú prezentovať najmä detskému divákovi.
  • Štvrtok 26. 3. bude nielen posledným dňom veľtrhu, ale aj dňom slovenských workshopov v galérií Mambo. Na dvoch workshopoch sa predstavia slovenskí ilustrátori Ľuboslav Paľo a Daniela Olejníková.