Exkluzívny predpredaj knihy Mladý Štefánik od Józsefa Demmela

Od dnešného dňa do polnoci 1. augusta máte možnosť kúpiť si novú knihu od maďarského historika Józsefa Demmela s názvom Mladý Štefánik. Navyše, ku každej z nich získate aj kópiu originálneho pasu Milana Rastislava Štefánika.

Milan Rastislav Štefánok je nám známy ako pražský študent, učený astronóm, francúzsky generál a spoluzakladateľ Československa. Historik József Demmel nám ponúka Štefánikov polyfónny portrét z obdobia jeho mladosti. Spoznáme ho ako syna chudobného evanjelického farára z pohraničia Uhorska, člena rodiny plnej národovcov a mučeníkov, usilovného študenta na maďarskojazyčných uhorských gymnáziách a aj ako uvedomelého národovca počas miléniových osláv. Nechýba ani zamilovaný, a neskôr rozčarovaný Štefánik. Z týchto príbehov sa môžeme dozvedieť, že aj historická ikonická postava našich národných dejín bola človekom z mäsa a kostí.

Slovenské literárne centrum vydáva mimoriadnu publikáciu maďarského historika Józsefa Demmela Mladý Štefánik. Uhorské roky Milana Rastislava Štefánika od narodenia po maturitu 1880 – 1898. Kniha rozkrýva osobný i dejinný príbeh sarvašského stredoškoláka, z ktorého sa stala osobnosť, formujúca dejiny strednej Európy.

Teraz máte možnosť kúpiť si ju spolu s pasom Milana Rastislava Štefánika exkluzívne a v predstihu za špeciálnu cenu 15€ na tomto linku: https://www.litcentrum.sk/dielo/mlady-stefanik, alebo osobne v našom Kníhkupectve SLC na Námestí SNP 12 v Bratislave.